Gezellig kokerellen

Recensie Gezellig kokerellen:
Lekker evenwichtig genieten!

Ellen Van Gool begon ruim 7 jaar geleden het foodblog Kokerellen.be. Ze is een hobby-kok die lange tijd moest koken in een (te) kleine keuken. Daardoor leerde ze noodgedwongen lekkere recepten te maken met zo weinig mogelijk ingrediënten en zonder dure keukenapparaten. De recepten op haar blog en in dit boek zijn daarop gebaseerd. Eerder verscheen al een ander kookboek bij uitgeverij Lannoo van haar hand: The Breakfast Club.

Met de recepten in Gezellig kokerellen hoopt Ellen de lezers van dit boek te motiveren om zelf met plezier te gaan koken. Volgens haar is eten vooral een manier om mensen bij elkaar te krijgen. Samenzijn is dan ook de rode draad in dit boek, hoewel Ellen ook rekening heeft gehouden met de singles onder ons.

Het mooi vormgegeven boek start met een pakkend voorwoord, gevolgd door een flink aantal pagina’s vol tips. Gevolgd door de recepten. In het boek vind je bij elk recept een kleurige foto van het gerecht en hier en daar zul je een sfeerfoto aantreffen waarop Ellen Van Gool te vinden is.

De recepten zijn verdeeld onder vijf hoofdstukken. Eenvoudig te bereiden gerechten, die weinig tijd innemen en met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt om de hoek kunt vinden. De recepten zijn helder en zonder poespas beschreven. Hierdoor is het boek een ideaal cadeau voor de beginnende thuiskoks.

Het eerste hoofdstuk dat je aan zult treffen, is Quick & Easy. Hierin staan snel te bereiden suggesties voor ovenschotels, eenpansgerechten en andere snelle recepten. Ideaal voor drukke gezinnen met weinig tijd en energie om langdurig in de keuken te staan, maar voor wie toch graag een verse maaltijd op tafel wil zetten. Hier onder andere een lekker recept voor een home made tomatensoep en een romige pasta met spekjes. Naast de recepten voor een verse avondmaaltijd staan in dit kookboek ook diverse ideeën voor feestelijke hapjes en nagerechten.

Persoonlijk word ik ook erg blij van de recepten in het boek. Het zijn over het algemeen zeer smaakvolle en vaak ook gezonde gerechten, die allemaal vlot en gemakkelijk te maken zijn. Recepten waarvan je van tevoren al weet dat ze een succes zullen worden. Geen ingewikkelde bereidingswijzen en recepten in heldere taal, ik hou er van!

Gezellig kokerellen is een fantastisch kookboek voor de thuis-kok die geen genoeg krijgt van nieuw uit te proberen recepten. Gerechten waarmee je direct aan de slag kunt gaan. Lekkere maaltijden en traktaties waarmee je familie, vrienden en jezelf kunt verwennen zonder dat je daarbij de hele dag in de keuken hoeft te staan.

★★★★
Titel: Gezellig kokerellen | Leesfragment | Auteur: Ellen van Gool | Uitgeverij: Lannoo | Categorie: boeken, Snel & Makkelijk | Uitvoering: hardcover | 184 pagina’s | ISBN13: 9789401478052 | Verkrijgbaar sinds: april 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 06-05-2022 | Prijs: €22,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s