Bakken met groente

Bakken met groenteMeer kleur en smaak met groente in het deeg

Bakken met groente is het logische vervolg op Bakken met bonen, een boek dat Lina Wallentinson twee jaar geleden schreef. Om nog meer mogelijkheden te hebben ging ze aan de slag met heel veel andere groenten om op een aangename manier meer groente te eten en restjes makkelijker te kunnen verwerken. Groente in het deeg komt de smaak ten goede, je proeft de groente wel, al overheerst die niet. Maar ook de kleur doet bijzonder aan, hoewel de kleur tijdens het bakken wat doffer wordt.

In de inleiding legt ze uit wat het voordeel is van bakken met groente, welke groentes het meest geschikt zijn om te verwerken, welke wat moeilijker zijn en of je de groente vers, rauw, beter gekookt, uit de diepvries of uit een glas of blik kunt gebruiken. Ook de andere ingrediënten komen aan bod. Hoe zorgen we ervoor dat de baksels glutenvrij zijn, als dat nodig is, welke meelsoorten het meest geschikt zijn en wat de verschillen zijn. Ook het vochtgehalte van de diverse groentes kan erg verschillen. Op welke manier je daar rekening mee houdt, wordt duidelijk uitgelegd.

Na de korte inleiding waarin al veel informatie wordt prijsgegeven, is het tijd om naar de verschillende recepten te kijken. Er worden eenvoudige broodjes, crackers, zacht brood en ook allerlei zoete gerechten beschreven. Allemaal voorzien van een paginagrote matte kleurenfoto. Aan het begin van het recept wordt aangegeven hoeveel de opbrengst ongeveer is, welke ingrediënten er nodig zijn en hoe de bereidingswijze is. Die uitleg is uitgebreid en duidelijk, zodat je stap voor stap de beschrijving kunt volgen. Natuurlijk staat de temperatuur van de oven vermeld en de tijd die nodig is om de broodjes en andere baksels af te bakken.

Wat heel handig is in Bakken met groente, is dat er naast een receptenregister een lijst op alfabetische volgorde is opgenomen met welke groentes je in huis hebt. Zo kun je heel snel zien wat je kunt bakken en hoef je niet het hele boek door te bladeren. Jammer is wel dat er in veel gerechten voor gewone suiker is gekozen en daar niet een alternatief voor aangedragen is. Bakken met groente is een aangename manier om meer groente te eten. En Linda Wallentinson heeft met dit boek die mogelijkheid voor ons bereikbaar gemaakt.

Terra logo

★★★★
Bakken met groenteTitel: Bakken met groente | Auteur: Lina Wallentinson | Uitgeverij: Terra | Categorie: Boeken, Bakboeken | Verkrijgbaar als hardcover | 144 pagina’s | ISBN13: 9789089898784 | Verkrijgbaar sinds: november 2021 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 11-03-2022 | Prijs: €22,99 | Online te bestellen via: Bol.com, Bookspot

Groentebroer nieuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s