Veggie Very Much

Veggie Very MuchVeggie Very Much is een vegetarisch kookboek dat meteen uitnodigt om te koken. Veggie Very Much bevat recepten met groenten, bladgroenten, noten, fruit, bonen, granen; alles om heerlijk mee aan de slag te gaan. Naast de recepten vind je ook informatie en achtergrondverhalen over bepaalde ingrediënten en wat de invloed ervan is op je lijf. Het is niet ingedeeld volgens het traditionele voorgerechten, hoofdgerechten en toetjes concept, maar het volgt het ritme van de dag; de ochtend, middag en avond. Om van elke dag weer iets speciaals te maken. Veggie Very Much geeft een smakelijke boost, ook op de niet-zomerse dagen van het jaar. 

 

Recensie: Mirjam Leslie -Pringle woonde tijdens haar jeugd in het bos, waar haar liefde voor dieren ontstond. Ze werd niet vegetarisch opgevoed, maar het gezin at wel weinig vlees. In 2012 startte Mirjam met het blog Veggie Very Much. Toen ze benaderd werd om een kookboek te maken met dezelfde titel twijfelde ze geen moment, haar antwoord was een volmondig ja. Gelukkig maar want het resultaat mag er zijn!

Het mooie kookboek begint al met een boeiende inleiding geschreven door Mirjam. Een vrij lange introductie over haar leven en het ontstaan van haar blog. Haar idee achter het blog, zo schrijft ze, was te inspireren met lekkere en gemakkelijke recepten, daarbij gebruikmakend van verse en pure seizoensgebonden recepten. Dit alles vindt je ook in dit kookboek terug. Tachtig recepten met weleens waar een zomer tintje, maar die ook prima voor de rest van het jaar zijn te gebruiken. De meeste recepten zijn inderdaad vrij eenvoudig om te maken, een enkele vraagt wat meer tijd en inzet, maar het resultaat mag er dan ook best wezen.

Tijdens het bladeren in het boek kom je als eerste de zogenaamde ontbijtrecepten tegen, hier geen belegde boterhammen, maar andere gezonde en vooral lekkere alternatieven. Zoals een oeuf cocutte met pesto, een ander ei gerecht met de bijzondere naam chachi en een heerlijke aardbeien shake. Vervolgens in logische volgorde de recepten voor de middagmaaltijd, vervolgt door recepten voor een geslaagd diner. Vooral de vegetarische lasagne en het recept voor een lekkere chili met sinaasappel zijn hier favoriet.

Aanvullend achterin het boek een aantal zoete toetjes waaronder een avocado cheesecake, die er op de afbeelding in het boek al zeer smaakvol uitziet en er gewoon om vraagt om gemaakt te worden. Naast de ruim 80 recepten is het boek aangevuld met mooie matte foto’s bij ieder gerecht en leuke foto’s van Mirjam Lesli-Pringle zelf en haar gezin in Ibiza. Aansluitend nog een handige index met daar, heel overzichtelijk in alfabetische volgorde, nogmaals een opsomming van de recepten en de ingrediënten; met de bijhorende paginanummers waar je alles terug kunt vinden.

Veggie Very Much heeft een stevige harde kaft, het is een flink dik boek van een hoge kwaliteit, vol praktische vegetarische recepten. Voor iedereen die wat minder of helemaal geen vlees wil eten een aanrader.

★★★★
Titel: Veggie very much
Blog: Veggie very much
Facebookpagina
Auteur: Mirjam Leslie – Pringle
Uitgever: Aerial
ISBN13: 9789402601305
Categorie: Culinair, Gezondheid
Uitvoering: hardcover
Pagina’s:224
Verschijningsdatum: juli 2016
Trefwoorden: recepten, vegetarisch, koken
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie:19-01-2016
Bestellen – €24,95

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s