Over ons

San zwartwitMijn naam is Sandra Hutchison (1971). Ik ben eigenaar van diverse blogs waaronder Het Kookpunt. Dagelijks sta ik in de keuken om een verse maaltijd te bereiden voor mijn gezin en aanhang. Het aantal eters wisselt bij ons dagelijks. Zo kook ik de ene dag voor zes personen, maar sta ik een dag daarna alleen voor mezelf te koken. Ik ben gek op het uitproberen van nieuwe recepten en dan het liefst met enkel verse producten. Ook bakken is een hobby van me. Sinds kort ben ik om gezondheidsredenen bezig om toegevoegde suiker zoveel mogelijk te verbannen uit mijn eet- en drinkpatroon.

Ik ben geen expert op kookgebied, maar heb er wel veel plezier in om te experimenteren. Bovendien houd ik gewoon van lekker eten. Daarin probeer ik zoveel mogelijk te variëren. Van vlees naar vis en dan weer eens een dagje vegan.

Gelukkig zijn er al veel kookblogs met professionals te vinden. Wij willen ons als klein bescheiden team juist voornamelijk richten op iedereen die (nog) geen ster is in de keuken. We zijn er ook voor wie weinig tijd heeft, maar wel graag zelf aan de slag gaat in de keuken en het liefst zo gezond mogelijk eet.

Wij willen op dit blog datgene aanbieden wat het gemak in de keuken vergroot. Daarbij denken wij o.a. aan praktische kookboeken en smaakvolle producten, keukenhulpjes, handige lijstjes, eenvoudige recepten en thuisbezorgdiensten.
Naast kokkerellen schrijf ik graag. Op dit blog komen deze twee hobby’s fijn samen. Zo schrijf ik bijna dagelijks reviews over thuisbezorgdiensten, eetgelegenheden en kookboeken.
vector koken

HannieMijn naam is Hannie van Grol. Sinds september 2021 ben ik betrokken bij de blog Het Kookpunt. Al jaren ben ik bezig om mijn maaltijden zo smakelijk en gezond mogelijk samen te stellen. Geur-, kleur- en smaakstoffen komen daar echt niet bij aan te pas. Ik houd van puur voedsel dat op smaak gebracht wordt met kruiden en specerijen. Biologisch eten heeft mijn voorkeur. Ik ben een typische flexitariër. Meestal eet ik wel vegetarisch, soms veganistisch, maar een goed stuk vlees of vis is ook niet te versmaden.

Ook ga ik graag uit eten en dan zoek ik restaurants of eetcafés uit waar zo weinig mogelijk smaakversterkers worden gebruikt. Een lekker glaasje wijn erbij verhoogt het genieten.

Ook diverse andere voedingsmiddelen zou ik graag uit willen proberen en testen om daar een eerlijk oordeel over te kunnen geven. Ik denk daarbij aan noten, kaas, thee en koffie. Ook gebak, bereid met natuurlijke ingrediënten, behoort tot de mogelijkheden. En zelf bakken is een grote hobby van mij. Met koken ben ik het liefst niet te veel tijd kwijt, dus alles wat de maaltijd makkelijker maakt, heeft mijn belangstelling. Maar natuurlijk staat de pure smaak voorop!
vector koken

Jolanda nieuwMijn naam is Jolanda Kalkman. Al sinds het begin schrijf ik recensies over (kinder)boeken voor indeboekenkast.com. Naast (voor)lezen heb ik nog een hobby: lekkere dingen maken in de keuken. Dit kan van alles zijn: een heerlijke ouderwetse stamppot, een uitgebreide Italiaanse maaltijd of een bijzondere salade, ik maak het graag. Hierbij krijg ik regelmatig hulp van mijn zoon (14). Soms zoekt hij zelf een recept uit en gaat hier dan zelfstandig mee aan de slag. Zelfs de ingrediënten haalt hij dan in huis. En ik moet zeggen, het is vaak verassend lekker!

Naast koken houd ik ook van bakken. Ik kijk graag naar programma’s zoals Heel Holland bakt en 24kitchen en word dan heel enthousiast om zelf ook al dat lekkers te maken. Vorig jaar heb ik een prachtige keukenmachine gekregen waar ik erg blij mee ben. Want deze neemt mij een hoop zwaar werk uit handen.

Wat ik ook leuk vind om te doen, is brood bakken. Dit doe ik het liefst in een speciaal broodbakblik. Wanneer het dan in de oven staat, komt er zo’n heerlijke geur vanaf. Dan kunnen ze bij mij thuis maar moeilijk wachten totdat het klaar is.
Wat ik nog heel graag zou willen hebben, is een speciale ijsmachine. Ik heb nog nooit zelf ijs gemaakt, maar ben hier wel heel benieuwd naar.

Helaas kom je van al dat lekkere eten wel de nodige kilootjes aan. Diëten is mij dan ook niet onbekend. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel leuke dieetboeken, zodat koken, bakken en opeten nog altijd een feestje is!

vector koken

Pierre nieuwMijn naam is Pierre Peeters (°1959) ik sloot mij aan bij het blog Het Kookpunt omdat ik heel graag kook.
Ik ben een bourgondiër die houdt van een lekker stukje vlees, van een mooi stukje vis, van heerlijke groenten, van knapperig gebakken brood, van een lekker stukje kaas, van een heerlijk glaasje wijn en van verschillende soorten thee en koffie…

Zelf kook ik heel gevarieerd, ja zelfs vegetarisch, en ik kook het liefst met verse producten van lokale ondernemers.
Tijdens het koken volg ik af en toe een recept uit een kookboek, maar het liefst experimenteer ik met smaken, kleuren, specerijen, kruiden… meestal met goed en smakelijk gevolg.

Ik ben ook een thuisbakker en gebruik hiervoor een broodbakmachine. Ik vind het heel leuk om verschillende broodmixen uit te proberen en om zelf te experimenteren met verschillende van deze klaargemaakte mixen.

Uiteraard ga ik ook zo nu en dan graag uit eten en ik sta open voor verschillende keukens, de pikante keuken uitgezonderd.

Naast koken is lezen mijn grootste hobby en lees ik graag kookboeken. Het liefst een kookboek met een verhaal, waar de auteur naast recepten meer van zichzelf, van een streek en van ingrediënten prijsgeeft.

vector koken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s